Aktuális - The FL Intercoop Group

Tartalomhoz ugrás
Őexcellenciájával, Lieselore Cyrus asszonnyal, Németország magyarországi nagykövetével beszélget Ficsor László
Rövid megbeszélés Varga Mihály gazdasági miniszterrel


Kerti parti...

Ficsor László, Martin A. Dale, a Siemens Rt. vezérigazgatója, és Dr. Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényhozási bizottságának elnöke 2015. június 11-én Budapesten a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szokásos nyári összejövetelén

... a rekkenő hőségben

Ficsor László és Dr. Varga Marianna (Köztársasági Elnöki hivatal) beszélgetnek.
Középen: Őexcellenciája Lieselore Cyrus, Németország magyarországi nagykövete, Gabriel Brennauer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezetője, és Dr. Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényhozó bizottságának elnöke

Aktuális változás Németországban


2015-ben az FL Intercoop 30 éves lett. Fordítói és tanácsadó tevékenységünk az utóbbi években az egész világra kiterjedt. Eddigi munkánk méltó folytatását jelenti az FL Intercoop Global Systems cég megalapítása, ami a fordítói munkát mérnöki szolgáltatásokkal, konferencia- és rendezvény-szervezéssel, különleges diplomáciai szolgáltatásokkal, saját internet-szerver üzemeltetéssel és számos egyébbel egészíti ki. Forduljon továbbra is bizalommal az idő közben 10 tagú FL Intercoop vállalatcsoporthoz! Köszönjük!Barangolási költség nélkül az EU-ban!


Életvitelének középpontja vagy üzletének székhelye Németországban van? Gyakran utazik a szomszédos vagy egyéb európai országokba? Bosszankodott már az olykor horribilis barangolási költségek miatt? Mobiltelefonján ki van kapcsolva az adatforgalmi barangolási opció?

Fellélegezhet, ha a német T-Mobile D szerződésének birtokában van! A választott tarifa-csomagjához előfizethet egy un. EU-csomagra, aminek a költsége kb. havi 5 euró. Javasoljuk a legalább 12 hónapos szerződést. Az Európa-csomaggal abban az európai országban, amelyben tartózkodik, ingyen telefonálhat (mobiltelefon-számokra is érvényes, leszámítva az emelt díjas hívásokat), sőt az adott országból németországi vezetékes és mobiltelefon-számokat is ingyen hívhat. Nem fizet barangolási költséget akkor sem, ha Önt hívják: a fogadott hívások is ingyenesek! Sőt, a németországi előfizetéssel vásárolt havi adatmennyiséget az EU-országokban is ingyen felhasználhatja (+ Svájcban, Norvégiában, Gibraltárban és a francia departement-okban is). Az EU-országok között is ingyenes a beszélgetés! 2017. július 1-től pedig minden szolgáltató valamennyi kártyája a szerződéses tarifával, barangolási díj nélkül lesz használható.


Gondolja el: Bécsben ül egy kávéházban, röviden felhívja a kölni irodáját, majd utána az Interneten utánanéz, hogy mikor nyit a kedvenc grinzingi kocsmája. Mindez ingyenesen a német Telekom-kártyájának köszönhetően!

Frissítés (2015.03.12.) : hasonló szolgáltatást valószínűleg idő közben más telefontársaság is nyújt.
Az iszlamisták előrenyomulása


Az FL Intercoop a népek kölcsönös megértéséért száll síkra. Alapelvünk, hogy valamennyi népnek szabadságban és békében kell élnie. A szabad vallásgyakorlás a demokrácia egyik alappillére.

Ezért aggodalmunkat fejezzük ki azzal kapcsolatban, hogy a szalafisták és a radikális iszlám követői Észak-Rajna-Vesztfáliában is megkísérlik akaratukat rákényszeríteni az ő ideológiájukat nem követőkre. Ezeknek az extrémistáknak semmi keresnivalójuk itt! Az iszlám radikálisok elsősorban a keresztényeket támadják, mivel a keresztény elveknek mondanak ellent.

Ezen a helyen azonban ki szeretnénk hangsúlyozni, hogy a kialakult helyzetért nem utolsósorban az európai és amerikai politika a felelős, amely lehetővé tette az "arab tavasz" - és ezzel az iszlamisták - gyors terjedését. Meggyőződésünk, hogy a politikusok és tanácsadóik sok esetben egyáltalán nincsenek abban a helyzetben, hogy felismerjék cselekedeteik hosszú távú következményeit. Ez sajnos általánosságban a kormányok széles körére jellemző.
Arab-zsidó konfliktus Izraelben


Izrael népe igen barátságos nép, mindenkit bíztatunk arra, hogy erről személyesen is meggyőződjön egy Izraelben tett látogatás alkalmával. Budapestről közvetlen légijáratok indulnak Tel Avivba.

Izraelben számos barátunk van, és aggódunk azért, hogy ne essen bajuk az egyre inkább elmérgesedő helyzetben.

Az izraeli kormány politikájával lehet egyet nem érteni, ez azonban nem indok arra, hogy bárki is az izraeli népen álljon bosszút! A problémákat nem egyszerű, sőt szinte lehetetlen megoldani, de semmiféle erőszaknak nem szabad teret adni, és az ilyen erőszakot a lehetőségekhez képest meg kell akadályozni.

Izraelben különböző segélyszervezetek működnek, amelyek többek között a terrorcselekmények áldozatait karolják fel. Ezek egyik legkiemelkedőbbje a Hineni Jerusalem segélyszervezet kiváló barátunk, Benjamin Philipp vezetése alatt.
A segélyszervezet központja Jeruzsálem belvárosában van. Itt működik Izrael legnagyobb Anne Frank emlékkiállítása és kutató központja is, továbbá egy úgynevezett Christian Desk, ami a zsidók és a keresztények közötti együttműködést hivatott támogatni:


www.hinenijerusalem.org

Fontos tájékoztató kitelepülőknek


2014. január 1-től minden magyar állampolgár számára lehetőség nyílt arra, hogy az EU bármely országában alanyi jogon munkát vállaljon, és természetesen le is telepedjen a munkavállalás országában.
Erre korábban csak cégalapítással vagy önálló iparűzési tevékenység bejelentésével volt engedélyezett.

Az FL Intercoop számos ügyfélnek készítette el a munkavállaláshoz szükséges fordításokat. Ennek során az ügyfelek részéről számos kérdés merült fel, ezért ezen a webhelyen külön oldalt nyitottunk a legfontosabb információk összefoglalása céljából.

Ön is munkát szerte vállalni külföldön? Családösszevonás keretében kíván kitelepülni? Kattintson a "tovább" kapcsolóra, és bizonyára találni fog olyan újdonságokat, amikről még nem tudott, vagy amire nem is gondolt.
Összefoglalónk elsősorban Németországra vonatkozik, azonban sok minden értelemszerűen - a jogrendszerek analógiája folytán - Ausztriára, sőt Svájcra is érvényes.


Kérjük, iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Hasznos információkat fog kapni újdonságainkról, rendezvényekről, fontos címekről, új webhelyekről.


Írja be a nevét:*
E-mail címe:*
E-mail címe újra:*
Köszönjük szépen!
Ezen a helyen üzenhet nekünk:
© 1998-2023 by The FL Intercoop Group
Vissza a tartalomhoz